Confidenţialitate

Ciolacu: PSD-ul are de apărat nişte voturi

Liderul Partidului Social Democrat anunță că formațiunea va avea candidaţi atât pentru șefia Senatului, cât şi pentru cea a Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD va folosi “toate pârghiile constituţionale” pentru ca formarea viitorului Parlament să respecte “spiritul Constituţiei” şi regulamentul după care funcţionează legislativul.

“PSD-ul are de apărat nişte voturi, va avea candidaţi şi la Camera Deputaţilor, şi la Senat, o să ne continuăm negocierile, nu la Vila Lac 1 pentru că nu avem ce căuta la Vila Lac 1, vorbesc legal, eu am ce căuta, sunt încă preşedintele Camerei, nu ştiu ce caută domniile lor. Şi o să ne facem socotelile şi jocurile, dar vom folosi toate instrumentele constituţionale şi legale să ne apărăm aceste drepturi. Ceea ce vor ei să facă [este – n. red] să confişte nişte voturi”, a declarat fruntașul social-democrat, duminică seară, la Antena 3.

“Nu poţi să faci o gaşcă de perdanţi, să vii că confişti un Parlament şi o ţară întreagă. Nu se întâmplă niciunde aşa ceva. La asta asistăm în acest moment!”, a adăugat el.

Marcel Ciolacu a precizat că a vorbit personal “cu mai mulţi lideri de partid” despre viitorul Parlament. În schimb, potrivit lui, Vasile Dâncu “nu a avut mandat de partid să negocieze ceva cu domnul Simion” [George Simon, liderul Alianței pentru Unirea Românilor – n. red].

“Depinde de preşedinte cât de mult vrea să adâncească această criză politică …) Argumentul, când mi-a cerut mie Klaus Iohannis să votez Guvernul Orban, când se anunţase epidemia, a fost că ne trebuie un Guvern cu drepturi depline fiindcă era epidemia. Erau o sută de cazuri în acel moment, acum ne apropiem iarăşi de zece mii. Ne-am trezit că acea teorie nu mai funcţionează la preşedinte”, a precizat liderul PSD.

Liderul social-democrat insistă că partidul care a câştigat alegerile trebuie să propună premierul. “Nu avem altă variantă în Parlament şi nu vom vota altă variantă decât prim ministru Alexandru Rafila. (…) Sunt ferm convins că vor fi destui în Parlament care vor vota acest Guvern”, a mai explicat Marcel Ciolacu.