Ciolacu, PSD: Suntem puşi în situaţia de a alege între două variante posibile, aproape la fel de rele | VIDEO

Liderul PSD critică guvernul că nu prezintă un plan de măsuri pentru relansarea economiei.

Parlamentarii formaţiunii vor lua decizia ”responsabilă” la votul pentru încuviințarea prelungirii stării de urgență, programat joi.

”Este evident că decretul privind prelungirea stării de urgenţă, emis de preşedintele Iohannis, nu ţine cont de niciuna dintre solicitările formulate ieri [luni – n.red] de Partidul Social Democrat. Guvernul nu a venit cu soluţii concrete pentru testarea populaţiei şi nu a prezentat un plan de acţiune concret pentru repornirea economiei şi pentru agricultură. Este evident că acest guvern nu este interesat de transparenţă şi vrea să se folosească de această stare de urgenţă pentru a continua să se comporte autocratic. Nu este deloc o decizie uşoară, suntem în faţa unei dileme în care trebuie să cântărim cu mare atenţie toate consecinţele care se pot produce la nivelul cetăţeanului”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Avem un guvern care a abuzat şi şi-a bătut joc de prerogativele suplimentare, pe care le-a avut în straea de urgenţă, i-a forţat pe cetăţeni să se închidă în case, fără a face nimic clar pentru sprijinirea economiei şi pentru limitarea transmiterii virusului. Pe de altă parte, avem siguranţa cetăţenilor. A vota împotriva prelungirii stării de urgenţă înseamnă practic ridicarea restricţiilor impuse prin ordonanţele militare. Există un risc real ca ridicarea restricţiilor, mai ales în timpul sărbătorilor pascale, să accelereze răspândirea coronavirusului in populaţie, iar asta poate duce la mai multe cazuri severe şi, din păcate, la mai multe decese. Este un risc enorm, pe care nu îl putem ignora”, a adăugat șeful PSD.

 

”Partidul Social Democrat susţine în continuare că sănătatea şi sguranţa oamenilor sunt importante, dar nu avem nici măcar o minimă garanţie din partea Guvernului că vor testa masiv şi că vor ține lucrurile sub control. Vom fi puşi în situaţia de a alege între cele două varinate posibile, ambele aproape la fel de rele: să ţinem lumea în casă pentru că guvernul nu testează şi să continue declinul economic, sau să respingem decretul şi să ne confruntăm cu o altă problemă medicală. PSD va alege, ca întotdeuna, o soluţie responsabilă. Pe de altă parte, Parlamentul nu mai poate aştepta după Guvern. De săptămâna viitoare, ne vom întoarce şi fizic la treabă. Este clar că nu se mai doreşte o colaborare din partea Guvernului. Cele 5 solicitări transmise Guvernului rămân extrem de actuale şi cerem ferm implementarea lor în zilele imediat următoare: transparenţă totală în privinţa informării deciziilor şi achiziţiilor, declanşarea testării pe scară largă, măsuri concrete pentru susţinerea economiei şi populaţiei, proiectele de investiţii publice ce vor fi demarate pentru sprijinirea economiei şi măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii româneşti”, a insistat Marcel Ciolacu.

”Avem pregătit un plan de măsuri economice pentru firme şi români, care să protejeze locurile de muncă şi nivelul de trai. La aceste măsuri vom adăuga o serie de acțiuni necesare pentru agricultură. PSD va introduce în Parlament toate aceste lucruri şi sperăm în responsabilitatea partidelor parlamentare pentru ca ele să treacă în parlament. Rămâne de văzut dacă Partidul Național Liberal va continua să le blocheze prin contestarea la CCR, cntinuând să îşi justifice incompetenţa prin jocuri politice. În final, atragem atenţia preşedintelui Iohannis să nu mai susţină, prin demersurile sale, un guvern incompetent şi iresponsabil, pentru că nu merită” a conchis fruntașul social-democrat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS