Ciolacu, PSD: Guvernul Orban 1 este de vină pentru lipsa stocurilor de materiale sanitare | AUDIO

Liderul Partidului Social Democrat susține că guvernarea liberală a avut timp din ianuarie, de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat epidemie de nou coronavirus, să cumpere medicamente, materiale sanitare şi echipamente de protecţie şi că acum încearcă să inducă această greşeală către vechea putere social-democrată.

Marcel Ciolacu consideră că este de vină pentru actuala situație este cabinetul Orban 1.

“Ne aflăm într-o situaţie dificilă. Nu pentru PSD, pentru noi toţi şi am ajuns astăzi într-o situaţie pe care am tot evitat-o, mai ales autorităţile şi cu o întârziere de două luni am revenit la restricţiile de circulaţie. Şi, cu o mare presiune, pe tot sistemul sanitar, pe administraţiile locale, pe poliţişti şi, mai nou, pe Armată. Cea mai mare eroare a fost expunerea cadrelor medicale. Oamenii aşteaptă de la noi ce ştim să facem cel mai bine, să îi implicăm, să îi ajutăm şi să ne organizăm (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ajutorul imediat trebuie îndreptat către persoanele vârstnice, există o părere foarte clară, persoanele vârstnice trebuie să evite contactul şi trebuie să evite cât mai mult să iasă din casă. Guvernul a avut timp 3 luni de zile, din ianuarie, de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că o să fie o pandemie, a avut timp să cumpere şi medicamente şi teste şi echipamente de protecţie. Încearcă să inducă această greşeală către alt guvern, cred că către Guvernul Orban 1, sub nicio formă către noi”, a susținut Marcel Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a insistat, marţi seară, că nu au existat stocuri de echipamente şi materiale sanitare, necesare în lupta cu răspândirea COVID-19.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS