Ciolacu: PNL nu a înţeles că este nevoie de un parteneriat real între cetăţean şi autorităţi

Preşedintele interimar al PSD critică “restricţiile şi îngrădirile” impuse de autorități în contextul epidemiei.

“PNL nu a înţeles nici acum – când fiecare zi pierdută înseamnă 500 de milioane de euro care dispar din economie – că restricţiile şi îngrădirile la nesfârşit nu reprezintă o soluţie! Că era şi este nevoie de un parteneriat real între cetăţean şi autorităţi, nu de bici! Era atât de greu în a discuta cu toţi factorii implicaţi? În a găsi soluţii împreună? Era mult mai simplu pentru toată lumea şi mult mai eficient, iar Guvernului i-ar fi rămas timp suficient pentru a se concentra doar pe măsurile de redeschidere economică, pe relansarea economiei. Pentru că aceasta este de fapt treaba statului”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit liderului social-democrat, “aroganţa politică şi-a spus cuvântul”, iar Guvernul PNL nu a fost interesat de niciunul dintre domeniile unde puteau găsi un partener de dialog.

“PNL nu a dat doi bani nici pe antreprenori, nici pe dascăli şi elevi, nici pe reprezentanţii cultelor religioase. Nu a avut încredere în ei şi nu i-a considerat parteneri. PNL a folosit doar biciul, încălcări de drepturi şi de libertăţi, legi şi ordonanţe neconstituţionale! Ceea ce este însă de-a dreptul halucinant, mai ales pentru un Guvern aşa-zis liberal, este abordarea faţă de economie. În loc să proiecteze măsuri care să redeschidă economia, prioritatea zero a Guvernului PNL a fost – şi este şi acum – cum să ţină închisă economia”, a afirmat Ciolacu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS