Ciolacu: Nu cred că de această dată PSD va merge cu o propunere de premier. Vrem să rămânem în opoziție

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține, după ce votul de învestire a Guvernului 2 nu a mai avut loc în Parlament din lipsă de cvorum, că nu crede că formațiunea politică pe care o conduce va propunere un nou prim-ministru.

„Haideți să facem un fir al istoriei. După ce Guvernul Orban a fost demis după trei luni de când a fost numit cu 261 de voturi, eu și domnul Ponta ne-am gândit să mergem cu o propunere comună, domnul Arafat. Dumnealui a refuzat. Am mers cu altă propunere. Domnul Iohannis l-a desemna pe domnul Orban. Nu am mai avut alte discuții. (…) Nu cred că de această dată PSD va merge cu o propunere de premier”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că era exclus ca PSD să voteze o propunere venită din partea PNL.

„Noi suntem în Opoziție. Faptul că nu am fost luați în considerare prima oară. În viață se spune că a greși e omenește, a persevera devine prostește. Așa am considerat din moment ce a fost respinsă e clar că vom crea o nouă majoritate. Am spus că e exclus ca PSD să voteze o propune a PNL, în persoana domnului Orban.

Marcel Ciolacu este de părere și că liberalii l-au pus într-o situaţie jenantă pe Klaus Iohannis

„Strategia PNL s-a dovedit nu una proastă şi ridicolă, ci neconstituţională. Chiar este o situaţie jenantă prin care au pus și președintele României într-o situaţie jenantă de a desemna o persoană pe care nu voiau să o desemneze. Anterior, liderul PSD afirmase că îl bucură că democraţia funcţionează încă în România”, a mai spus sursa citată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS