Confidenţialitate

Ciolacu: Nişte iresponsabili au lăsat Ministerul Sănătăţii, aproape o zi, fără ministru în plină pandemie

Liderul PSD a criticat, miercuri seară, partidele de guvernare în contextul actualei crize politice.

USR PLUS nu îl mai susţine pe Florin Cîţu pentru postul de premier, după ce acesta l-a destituit de la conducerea Ministerului Sănătății.

”Acum vorbim de nişte iresponsabili care au lăsat Ministerul Sănătăţîi aproape o zi fără ministru în plină pandemie, pentru că s-au supărat unii membri ai coaliţiei”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Șeful opoziției l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis.

”A creat această coaliţie cu pierzători care nu au responsabilitate pentru vot, că nu au câştigat alegerile (…) Vă daţi seama ce înseamnă să nu numeşti un ministru la Sănătate? Cât de iresponsabili să fii să nu participi la şedinţa de Guvern, să îţi iei jucăriile şi să pleci? Nu a spus Barna să nu fie Orban? Acum îl vor iar pe Orban? A ajuns USR să conducă România după bunul plac? Domnul Iohannis e responsabil, a vrut Guvernul sau, făcând o struţocămilă. Acum se văd efectele”, a opinat Marcel Ciolacu.

În opinia sa, ”actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor”.

”Dacă ne uităm la votul românilor astăzi, nu mai reprezintă structura Parlamentului ce au votat românii în acest moment. Îl anunţ pe domnul Iohannis că Parlamentul nu mai reprezintă după patru luni voinţă românilor. Să intrăm la guvernare cu Turcan? Ne batem joc? E exclus. Să facă anticipate, să ne întoarcem la popor şi să lăsăm spiritul Constituţiei să îşi facă cursul. Nu poţi să intervii brutal în democraţia unui stat”, a mai spus liderul PSD.