Confidenţialitate


Ciolacu: E momentul pentru o impozitare progresivă, a pensiilor speciale în mod deosebit


Ciolacu: E momentul pentru o impozitare progresivă, a pensiilor speciale în mod deosebit

Preşedintele PSD consideră că este “momentul cel mai bun” pentru introducerea unei impozitări progresive, a pensiilor speciale “în mod deosebit”.

“Vom veni cu o reformă a pensiilor sustenabilă în acest moment pentru români. Nu putem lăsa românii cu o pensie de 1.600 de lei. (…) Eu personal nu am pensie specială, iar PSD, de când sunt eu preşedinte al partidului, a venit cu două modificări legislative pe pensiile speciale. (…) Cred că este momentul cel mai bun de a veni cu o impozitare progresivă. A pensiilor speciale în mod deosebit. Este prea mare discrepanţa. (…) Dar trebuie să ţinem cont de activitatea fiecăruia pe care a avut-o în societate. (…) Am încercat de trei ori să le desfiinţăm (pensiile speciale – n.r.). Nu am reuşit. Înseamnă că trebuie să ne schimbăm strategia pentru a avea eficienţa pe care o aşteaptă românii, pentru că ei consideră că este o nedreptate şi atunci aşteptăm motivarea de la Curte (CCR – n.r.) şi apoi, împreună cu specialiştii, venim să vedem poate a fost o motivare pe formă nu pe fond. Dacă este doar pe formă, venim iarăşi cu un proiect de desfiinţare totală a pensiilor speciale”, a explicat Marcel Ciolacu duminică, într-o emisiune la Prima TV.

În opinia sa, cei cu venituri mici şi medii duc “greul” în România.

“Nu poţi, în sistemul public, să ai venituri mai mari decât preşedintele României. Dacă vrem să aşezăm o societate într-o normalitate”, a punctat social-democratul.

Marcel Ciolacu a afirmat că în România este vorba despre o impozitare “excesivă” pe muncă şi o impozitare “mult prea relaxată pe capital”. “Vorbesc în primul rând de o impozitare excesivă pe muncă şi o impozitare mult prea relaxată pe capital. Avem aceste discuţii în interiorul coaliţiei”, a adăugat șeful PSD.

Referindu-se la criza economică, Marcel Ciolacu a spus că România nu se va afla în situaţia în care a fost Grecia.

“Nu putem avea soarta Greciei. Grecia s-a bazat pe turism şi pe exportul de ulei de măsline, căpşuni. Nu comparăm cele două state. Şi acolo a fost un context mai larg. Cu Germania, cu Grecia. Noi vorbim acum de o criză care nu a atins numai România. În momentul acela, criza a fost atinsă numai în Grecia, din cauza unor măsuri neluate la timp. Vorbim acum de un context european şi mondial”, a argumentat fruntașul PSD.


Ultimele stiri
Guvernul și-a asumat răspunderea în parlament pe măsurile bugetar fiscale

Ministrul Transporturilor anunță tăieri în Consiliile de Administrație: mai puține indemnizații și mai puțini membri | AUDIO

Scala din Milano interzice accesul spectatorilor care poartă pantaloni scurți sau tricouri fără mâneci

În Constanța și Gorj, mai multe localități rămân fără apă potabilă | AUDIO

Galați: Incendiu extins la un depozit de butelii | VIDEO

Incendiu la Termocentrala Paroșeni. Minerii din două exploatări au fost scoși din subteran

Un inspector de la ANAF a acceptat să primească un million de euro mită de la un om…

Un maistru militar din București a fost reținut pentru că încerca să vândă bancnote false | AUDIO

CSM îi cere președintelui Nicușor Dan să semneze decretele de pensionare și de numire în funcție a 51…

Sondaj INSCOP: PSD s-a “scufundat” | AUR și PNL ocupă primele poziții în preferința de vot a românilor…



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.