Ciolacu, despre desemnarea lui Cîțu pentru postul de premier: Vom vota împotrivă sau ne vom abține

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, după desemnarea lui Florin Cîțu pentru postul premier, că nu vede nimic care să îl recomande pe liberal pentru această funcție.

„Eu în continuare cred că e o gluma. E o sfidare la adresa Parlamentului. În primul rand, el a venit în Parlament să își ia de două ori aviz negativ. Nu văd nimic să îl recomande, nici măcar pentru funcția de ministru de Finanțe”, a spus social-democratul la Digi 24.

Potrivit lui, PSD va vota împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. „Vom vota împotrivă sau ne vom abține la vor, dar principal e ca parlamentarii să își exercite mandatul. Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm la acest asalt pentru anticipate. Vom discuta cu ceilalți colegi, dar și cu lideri ai altor partid”, a mai spus social-democratul.

„Vom avea o strategie pe care o vom discuta cu colegii noștri. Nu înțelegem rostul anticipatelor cu trei luni înainte de alegerile la termen”, a mai declarat acesta.

Strategia pe care PSD o va urma la audierea miniștrilor va fi stabilită vineri, în cadrul Comitetului Executiv.

„Avem un Comitet executiv vineri, unde vom stabili cea mai mare parte din strategii”, a adăugat Marcel Ciolacu.

La finalul consultărilor pe care le-a avut cu liderii partidelor parlamentare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS