Confidenţialitate

Ciolacu, despre coaliția de guvernare: Au îngropat speranţele unui popor întreg de a avea un trai decent

Preşedintele PSD consideră că guvernanţii “au îngropat” toate speranţele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat.

“În campania electorală au promis lapte şi miere. V-au minţit! Astăzi, au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcoli deschise. Practic, astăzi au îngropat toate speranţele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranţele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Şi este doar începutul unui tunel lung şi negru al austerităţii”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul social-democrat a adăugat că România va avea nevoie de minim 5 ani “pentru a ieşi din groapa în care ne-au aruncat aceşti incompetenţi”.

“Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toţi cei pe care i-au plantat în funcţii plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetenţă şi nicio soluţie pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, a completat Marcel Ciolacu.

Luni, preşedintele PNL a anunţat că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021. Ludovic Orban a mai spus că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022.