Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre luarea unei decizii asupra comasării alegerilor: Vom vorbi vineri pe acest subiect / Nu au fost discuții în coaliție despre un candidat unic la prezidențiale | AUDIO

Anul electoral 2024: șeful PSD spune că nu i-a propus lui Mircea Geoană să candideze la funcția de președinte, la alegerile de la sfârșitul anului. Precizarea vine după ce, numărul 2 în NATO Mircea Geoană, a susținut că liderii PSD i-ar fi propus varianta să candideze independent, dar susținut de PSD.

Astăzi, Marcel Ciolacu reacționează cu o glumă… și insistă că nu ar susține un candidat independent.

Marcel Ciolacu: „Nu știu dacă voi fi candidat sau nu”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce i-am cerut lui Mircea Geoană am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier”, a spus, în glumă, premierul.

Jurnalist: „Domnul Micea Geoană a făcut afirmația că dumneavoastră și domnul Mihai Tudose i-ați făcut o vizită și i-ați propus să candideze independent.”

Doamnă, eu sunt președintele partidului. Nu știu dacă voi fi candidat sau nu. Vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist… niciodată PSD-ul și eu personal, nu că nu am să propun, dar nici nu-mi trece prin cap să susțin un independent”, a spus premierul Ciolacu.

Despre comasarea alegerilor, șeful Guvernului spune că discuțiile merg „foarte bine”, deși, aseară, negocierile s-au blocat.

Posibilitatea ca alegerile locale să aibă deodată cu cele europarlamentare, pe 9 iunie – e o variantă încă în analiză.

Liderul PSD  a explicat astfel situația: este ocupat până după întâlnirea cu premierul Italiei, Giorgia Meloni. Și vineri, când va reveni în țară, va discuta din nou, despre alegeri

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cu comasarea a rămas foarte bine. În acest moment, avem alegeri conform legii. Avem patru rânduri de alegeri. Știți foarte bine că în următoarele zile eu am o ședință în Italia cu doamna prim-ministru Meloni și a rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect, să vedem tehnic cum se face. Și aici am vrut și părerea domnilor primari. Tehnic, cum sunt. Sunt două birouri, e un birou comun, vrem părerea STS-ului…”, a declarat prim-ministrul.

Surse politice declarau, aseară, că blocajul la discuțiile privind alegerile ar fi fost provocat și despre ideea unui candidat unic la prezidențiale.

Marcel Ciolacu: „Vă spun că nu au fost aceste discuții”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am văzut tot felul de discuții. Că vrea PSD-ul să dea președintele, vrea PNL-ul. Vă spun că nu au fost aceste discuții. Nu a fost o astfel de solicitare. Cred că și domnul Ciucă dacă mi-ar cere mie să renunțe PSD-ul la candidat, și eu dacă i-aș cere domnului Ciucă ne-am jigni unul pe altul. După cum ați văzut, nu avem această înclinație de a ne jigni”, a declarat premierul.

Sursa foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Citețte și: Prim-ministrul României, despre alegerile prezidențiale: „Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte” | VIDEO