Confidenţialitate

Prim-ministrul României, despre alegerile prezidențiale: „Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte” | VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu s-a referit, după participarea la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, la alegerile prezidențiale, spunând că nu știe dacă se va număra printre candidații la prezidențiale. 

Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte. În acest moment, vă spun că toată sinceritatea, că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat”, a declarat premierul.

Premierul a precizat, printre altele, că nu i-a propus lui Mircea Geoană să candideze la funcția de președinte, la alegerile de la finalul anului.

El a spus că „PSD-ul sau eu personal, nu că nu am să propun, dar nici nu-mi trece prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului”.

Întrebat și despre comasarea alegerilor, șeful Guvernului a afirmat că o decizie privind comasarea alegerilor nu a fost deocamdată luată, întrucât „nu avem toate informațiile cum se vor desfășura aceste alegeri, ținând cont că sunt suprapuse”. El a spus că noi discuții privind comasarea alegerilor vor avea loc vineri.

„Știți foarte bine că în următoarele zile eu am o ședință în Italia cu doamna prim-ministru Meloni și a rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect, să vedem tehnic cum se face. Și aici am vrut și părerea domnilor primari. Tehnic, cum sunt. Sunt două birouri, e un birou comun, vrem părerea STS-ului…”, a declarat prim-ministrul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: 21 de spitale din România au fost afectate luni de un atac cibernetic care a vizat sistemul informatic care administrează evidența bolnavilor și serviciile medicale | AUDIO