Confidenţialitate

Ciolacu, către Iohannis: Ați schimbat haina de președinte cu uniforma de agent-șef al PNL!

Liderul PSD a răspuns atacului lansat de șeful statului, pe care îl acuză că a schimbat „haina de președinte” cu „uniforma de agent-șef al PNL”.

„Constat cu tristețe, domnule Iohannis, că ați schimbat definitiv haina de Președinte al României cu uniforma electorală de Agent-Șef al PNL. Nu vă interesează nivelul de trai al românilor, ci mai degrabă sărăcirea populației până în punctul în care singurii stăpâni ai țării vor fi doar marii îmbuibați de la PNL. Nu majorarea pensiilor conform legii, ci austeritatea pe care o promovezi dumneata, domnule Iohannis, este de domeniul trecutului! Românii s-au săturat să audă că nu sunt bani și că e criză, dar să vadă că guvernarea liberală toacă banii țării pe mii de contracte supraevaluate”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri seara, pe Facebook.

Social-democratul susține că tot regimul se bazează pe o continuă contradicție între vorbe și fapte.

„Când ai mințit, domnule Iohannis? Când spuneai că nu vei ezita să introduci iar starea de urgență, dacă va crește numărul de cazuri sau acum, când negi realitatea, fix înainte de alegeri? La fel ai negat și înainte de prezidențiale că nu vei anula majorarea din Legea pensiilor și a văzut tot poporul cum, alături de Orban și gașca lui, i-ați mințit in față pe cei vârstnici, majoritatea cu pensii sub 2.000 de lei! Când le spuneți, oare, adevărul românilor? Când Ministerul Educației transmite o circulară inspectoratelor școlare, decretând urgența trecerii la predarea online sau când negi senin acest scenariu? Când ministrul Sănătății vorbește degajat despre posibilitatea unui nou <lockdown> sau când revine și spune că nu îl ia în calcul?”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohnnis a lansat, miercuri, un nou atac la PSD cu doar patru zile înainte de ziua alegerilor locale, spunând că „iresponsabilitatea PSD (…) aruncă România în criză prelungită”, iar unii competitori electorali recurg la practici „retrograde”.