Ciolacu: Amânarea noii etape de relaxare a restricțiilor, un eșec al guvernării PNL

Președintele interimar al PSD critică guvernarea liberală pentru că noua etapă de relaxare a restricțiilor nu se mai aplică de la începutul lunii viitoare.

„Amânarea relaxării din 1 iulie este un eșec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certați românii, ați fost și sunteți anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanțarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace: Orban a băut și fumat în Guvern, alături de alți demnitari, iar masca nici acum n-a învățat să și-o pună corect; Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul și miuță la toc și costum, fără pic de distanțare și zero măști; Primarul Chirica și ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activiști în cort, sfidând chiar dictonul prezidențial ”, a scris, marți, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul-social democrat spune și că „dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii – nu românii obișnuiți – sunt principalii vinovați morali”.

„Au sfidat nu doar reguli de bun-simț, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ți duci poporul spre prăpastie!”, conchide șeful PSD.

Amânarea a fost justificată de guvernanți prin numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS