Ciocolata neagră distruge colesterolul

Un ingredient aflat în ciocolata neagră ajută diabeticii să-şi controleze nivelul ridicat de colesterol.

Acelaşi ingrendient reduce riscul producerii bolilor de inimă.

Ingredinetul benefic inimii şi care reduce nivelul colesterolului se află în cacao.

Mai mulţi diabetici care au mâncat batoane de ciocolată neagră s-au simţit mult mai bine pentru că nivelul colesterolului le-a scăzut imediat.

Însă, organizaţiile diabeticilor din Marea Britanie au atenţionat că există riscul că cei care consumă ciocolată neagră să se îngraşe peste măsură şi asta din cauza grăsimilor şi a zahărului aflat în batoane.

Totuşi, un nivel ridicat al colesterolului este o problemă cu care se confruntă mai toţi diabeticii şi poate declanşa şi boli de inimă.

Un test a fost făcut pe 12 voluntari, timp de 16 săptămâni. Aceştia au consumat batoane de ciocolată cu conţinut ridicat de cacao.

Insă unul dintre batoanele obişnuite, cu un conţinut ridicat de cacao, aflate în vânzare în Statele Unite şi care este vândut extrem de bine, conţine mai bine de 200 de calorii şi până la 16 grame de grăsimi.

Ceea ce l-a determinat pe doctorul Iain Frame, director de cercetare la Diabetes UK, să spună că ciocolata neagră nu aduce atât de multe beneficii pentru sănătate.

Ar fi însă interesant de văzut, dacă se poate găsi o soluţie pentru ca această cacao să poată fi adăugată unor mâncăruri care nu sunt bogate în grăsimi şi zahăr, este de părere expertul britanic.