Confidenţialitate

Ciocănești Dunăre, o nouă destinație de cicloturism din județul Călărași

WWF-România alături de Outhentic Cycling Romania au inaugurat 5 trasee de cicloturism în jurul uneia dintre cele mai importante zone naturale protejate din județul Călărași: Ciocănești Dunăre.

Ciocănești Dunăre este una dintre ariile naturale protejate Natura 2000 desemnată de România pentru protejarea speciilor de păsări specifice zonelor umede. În ultimii 10 ani, WWF-România a lucrat alături de comunitatea locală pentru a dezvolta o serie de mecanisme care să o ajute să obțină bunăstarea respectând principiile unei vieți durabile.

Traseele propuse însumează peste 550km și sunt gândite pentru a fi parcurse cu bicicleta electrică sau cu bicicleta normală într-un interval de 1-3 zile. Ferma piscicolă Ciocănești reprezintă locul de unde se poate împrumuta una dintre cele patru biciclete electrice disponibile și de unde se poate consulta și lua harta realizată special pentru aceste rute de cicloturism.

De-a lungul acestor trasee, pot fi admirate peisaje naturale caracteristice zonelor umede, cu lacuri, mlaștini, stuf și sute de specii de păsări protejate care își petrec vara în România.

Aici se pot vedea pelicanii comuni și creți, cormoranii mari și mici, rața roșie, stârcii cenușii și de noapte sau egretele mari și mici. Pe lângă acestea se văd cu ochiul liber sute de lișițe, chirighițe cu obraz alb, lebede, țigănuși și, să nu uităm de minunatul dans nupțial de neratat al corcodeilor.

Traseele au fost realizate în cadrul proiectului „Dezvoltarea economiei locale și conservarea naturii în lunca Dunării” (LENA – Local Economy and Nature Conservation in the Danube Region) cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene prin Programul Transnațional Dunărea.