Confidenţialitate

Ciobanii care au protestat cu sute de oi pe străzile din Curtea de Argeş au fost amendați

Jandarmii din Argeș au amendat, joi, mai mulţi crescători de animale din judeţul Argeş care au adus în municipiul Curtea de Argeş câteva sute de oi în semn de protest faţă de decizia autorităţilor locale de a concesiona unei singure persoane păşunile din zona montană care ţin de localitate.

Ciobanii spun că prin această decizie animalele lor vor muri de foame şi că au încercat astfel să atragă atenţia asupra situaţiei.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş, jandarmii argeşeni au aplicat joi mai multe sancţiuni contravenţionale în valoare de 400 lei în baza Legii 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cei amendaţi au fost nite ciobani care, nemulţumiţi de licitaţia organizată de Primăria Curtea de Argeş în urma căreia păşunile care aparţin localităţii au fost concesionate unei singure persoane, au protestat aducând sute de oi pe străzile din municipiu.

Iniţial, ciobanii au vrut să intre cu turmele, totalizând 2000 de oi, în centrul oraşului, în faţa sediului Primăriei, ceea ce ar fi însemnat blocarea centrului. Ulterior crescătorii de animale au dus aproximativ 200 de oi în parcarea Mănăstirii Curtea de Argeş şi alte aproximativ 400 de animale pe strada Poştei.

Ciobanii sunt nemulţumiţi de rezultatu unei licitaţii organizate de autorităţile din Curtea de Argeş pentru concesionarea păşunilor alpine din zonă, procedură în urma căreia păşune au fost concesionate unei singure persoane. Protestatarii susţin că, neavând unde să-şi ducă animalele la păscut, acestea vor muri de foame, iar în aceste condiţii au declarat că sunt dispuşi să le cedeze autorităţilor.