Cine sunt nominalizaţii la premiile Grammy 2016

Cea de-a 58-a ediție a premiilor Grammy se apropie cu pași repezi, astfel că au apărut deja nominalizările pentru premiile care vor fi decernate anul viitor, pe 15 februarie, în Los Angeles.

Cântăreţul hip-hop Kendrick Lamar, în vârstă de 28 de ani, a fost unul dintre cei mai populari artişti ai anului, având în total 11 nominalizări.

Printre categoriile la care a fost nominalizat se numără “albumul anului”, cu materialul discografic “To Pimp a Butterfly” şi “piesa anului” cu single-ul ”Alright”, extras de la acelaşi album. De asemenea, Kendrick Lamar este nominalizat la toate cele patru categorii rap.

Cântăreaţa pop-country Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, ocupă locul al doilea în topul artiştilor care au primit cele mai multe nominalizări din acest an şi va concura la şapte categorii de premii.

Printre categoriile la care a fost nominalizată se numără “albumul anului” cu discul “1989”.  Una dintre melodiile de pe acest album, “Blank Space”, este nominalizată la categoria “piesa anului”.

Rapperul canadian The Weeknd, pe numele lui real Abel Tesfaye, a primit tot şapte nominalizări, graţie albumului său “Beauty Behind the Madness” şi single-ului “Can’t Feel My Face”.

Pe lângă aceștia, artiști precum Ed Sheeran, Bruno Mars, Wiz Khalifa, Charlie Puth, Meghan Trainor, Lady Gaga și alții sunt nominalizați la multe categorii importante și sunt așteptați să își facă apariția la ceremonia premiilor Grammy din Los Angeles.

În schimb, artiste consecrate, cum ar fi Adele, Madonna, Beyonce sau Rihanna nu au primit nicio nominalizare la gala prestigioaselor premii care va avea loc la începutul anului viitor.