Cine sunt muzicienii calificați în semifinala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2016

Trei muzicieni din Coreea de Sud și câte unul din Kazahstan, Noua Zeelandă și România s-au calificat în semifinalaSecțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 ale cărei rezultate au fost anunțate joi seară de juriul de specialitate.

Etapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2016, Secțiunea Vioară, s-a desfășurat în zilele de 14 și 15 septembrie, la Ateneul Român.

Juriul de specialitate a decis joi, 15 septembrie, concurenţii calificaţi pentru SemifinalaConcursului Enescu 2016:Ioana Cristina Goicea (România), Hwapyung Yoo (Coreea de Sud), Erzhan Kulibaev (Kazahstan), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Gyehee Kim (Coreea de Sud), Donghyun Kim (Coreea de Sud).

Juriul Secțiunii de Vioarăa ediției 2016 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal (președintele juriului), Remus Azoiței, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder și Miczyslaw Szlezer.

Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura în data de17 septembrie,de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului,Secțiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescuva avea locpe19 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Bilete pentru Finala de Vioară s-au epuizat. Publicul poate urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și, internațional, pe Medici.tv.

Până pe 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.