Cine sunt elevii care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis –SUA

800 de elevi organizați în 54 de echipe din 33 de orașe s-au întrecut timp de două zile, la Sala Polivalentă din București, în cea mai amplă competiție de robotică organizată în România.

Echipele de elevi de la Liceul Teoretic Ştefan Odobleja din București,Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova sunt câștigătoarele BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone și vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis –SUA.

Echipa Liceului Teoretic „Ştefan Odobleja”din București a fost echipa căpitan a alianței al cărui robot a câștigat meciurile din campionat.

Elevii de laColegiul Național „Petru Rareș”din Suceava, și de laColegiul Național „Frații Buzești” din Craionaau primit The Inspire Award – premiul oferit echipelor despre care juriul a considerat că întruchipează “provocarea” programului FTC. Acestea au avut rezultate excelente în toate categoriile de jurizare și au fost apreciate de juriu ca fiind modele de echipe FIRST Tech Challenge atât pe teren cât și în afara lui. Ei au construit roboți compacți, robuști, inovativi și modulari.

„A fost un concurs cu multă adrenalină. Punctajul a fost foarte strâns. Toată lumea a așteptat cu sufletul la gură afișarea rezultatului final. Unii copii au plâns de bucurie, alții de necaz, dar toate echipele din finale și semifinale au avut roboți foarte, foarte buni. Sunt impresionată de cât de mult au muncit acești copii, de câtă pasiune au pus în proiectarea roboților, în construirea lor și apoi în manipularea lor pe terenul de concurs” a declarat Dana Războiu, președintele Asociației Nație prin Educație.

”Este prima dată când în România se organizează un concurs de roboți de o asemenea amploare, un concurs First Tech Challenge pentru elevii de liceu. Vom avea 4 echipe românești la finala mondială de la Saint Louis din USA – cele trei câștigătoare și Autovortex, care s-au calificat deja. Le țin pumnii, le doresc succes, ei reprezintă generația nouă a românilor inteligenți pe care îi încurajăm prin Asociația Nație prin Educație să promoveze România.”

Premiul special Nație prin Educație a fost acordat echipei de la liceul Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Copiii de la Breaza au fost votati de celelalte echipe din concurs ca fiind cei care au ajutat cel mai mult alte echipe. Acesta a fost spiritul competiției, sa ajuti fără sa ceri nimic in schimb.

 Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir din Breaza a răspuns echipelor care le-au cerut ajutorul. Acest premiu s-a acordat în urma votului tuturor participanților.

Echipa International School of Bucharest a fost premiată pentru performanță, eforturi și muncă în echipă. Prioritar pentru ei a fost să ajute celelalte echipe și fără ajutorul lor, unii roboți nu ar fi putut participa la jocuri.

Elevii de laColegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureștiau demonstrat o gândire inovatoare în ceea ce privește sistemul de control și au fost premiați pentru că au rezolvat provocările jocului ca Autonomus Operation.

Cea mai creativă echipă, cu cele mai originale idei de promovare și de susținere a spiritului FIRST a fost cea de laColegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel.

Echipade la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucureștia primit un premiu pentru modul în care au încorporat designul industrial în robotul lor.

Echipa care a demonstrant ingeniozitatea și inventivitatea de a face ca proiectele lor să prindă viață a fost formată din elevide la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov care au avut, în opinia juriului cel mai inovator și creativ design al robotului.

Elevii de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, a fost apreciată de juriul ca fiind cel mai bine conectată cu comunitatea lor locală, cu FIRST și cu lumea afacerilor.

Echipa de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a primit premiu pentru modul în care a reflectat călătoria pe care a întreprins-o pe tot parcursul procesului de proiectare din timpul perioadei de construcție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS