Confidenţialitate

Cine se află în spatele clipului viral creat pentru a îndemna tinerii să meargă la vot – ”Așa a zis bunica!” – VIDEO

Lansat în urmă cu două zile de vloggerul Mircea Bravo, clipul ”Așa a zis bunica!” a trecut de 3 milioane de vizualizări pe Facebook și are zeci de mii de reacții generate în toate rețelele sociale.

Mesajul bunicii lui Mircea Bravo este unul simplu, dar de impact: noi nu am avut de ales, voi aveți, nu dați cu piciorul șansei de a vota și de a alege cine să vă reprezinte.

În spatele idee acestui clip este comunitatea Declic.

”Ne dorim mobilizarea cât mai multor persoane la vot și am început o campanie în acest sens. Clipul este o parte a strategiei noastre.

Organizăm zilnic sesiuni de conversații telefonice, prin care îndemnăm oamenii să iasă la vot, iar pe 19 mai va avea loc manifestația Toți pentru Europa.

Ce vrem să subliniem este că vorbim despre o acțiune civică, fără implicații și partizanate politice”, explică Roxana Pencea Brădățan, coordonator campanii Declic.

Comunitatea Declic a fost sprijinită în realizarea acestui film de Cercul donatorilor din Chicago.

”Românii din Chicago doresc să își încurajeze compatrioții de pretutindeni să iasă la vot, astfel încât diaspora să conteze și să aibă cel mai puternic impact electoral din ultimii 30 de ani”, a declarat Mihaela Livanu, fondator Cercul donatorilor Chicago.

”Noi credem că umorul, ca și iubirea, e universal. E limbajul înțeles de oamenii din toate condițiile sociale.

Umorul este cea mai eficientă metodă de a ajunge la oameni, să-i relaxăm, să-i facem să își pună întrebări și să îi inspirăm să fie responsabili. Să nu mai parcheze pe locuri pentru persoanele cu dizabilități, să nu mai arunce gunoaie în natură. Să meargă la vot.

Ne bucurăm că, prin colaborarea cu Declic, putem să transmitem oamenilor cât de important este să aleagă, să fie liberi și să creadă într-o țară mai bună”, a declarat vloggerul Mircea Bravo.

Viralul pentru a îndemna tinerii să meargă la vot – ”Așa a zis bunica!”

https://www.facebook.com/mirceabravo/videos/2355111484539809/