Confidenţialitate

Viral pentru a îndemna tinerii să meargă la vot – ”Așa a zis bunica!” – VIDEO

Un clip viral rezumă în mai puțin de două minute motivele pentru care tinerii nu ar trebui să ignore alegerile și să se prezinte la vot.

Realizat de Mircea Bravo, clipul pornește de la o alegere simplă pe care acesta trebuie să o facă în privința vacanței și pentru care are nevoie de ajutorul bunicii.

Încărcat în urmă cu mai puțin de 24 de ore pe Facebook, clipul ”Așa a zis bunica” a depășit 1,5 milioane de vizualizări.

https://www.facebook.com/mirceabravo/videos/2355111484539809/

Cum va arăta Europa în viitor este în mâna celor care vor merge la vot în alegerile europene din perioada 23-26 mai. În România, Alegerile Europarlamentare vor avea loc pe 26 mai.

Potrivit ultimelor date din BAROMETRU EUROPA FM, dacă ar avea loc alegeri europarlamentare în această duminică, PNL depăşeşte PSD în intenţiile de vot – cu aproape 4 procente, adunând mai mult de un sfert din opţiunile electoratului care anunţă că se prezintă la vot în luna aprilie: 25,6% pentru PNL.

PSD are 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, cu 16,4% – într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie.

Cresc însă, în preferinţele alegătorilor Pro-România – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR si PMP: 5,6%.

În timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

Tot pe  26 mai este convocat și un referendum pe tema justiției. Întrebările au fost anunțate în urmă cu doar câteva zile și veți putea răspunde la ele cu DA sau NU:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi a graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?