Confidenţialitate

Cine îi va lua locul lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației. Numele vehiculate | AUDIO

După demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat, interimatul la Ministerul Educației va fi asigurat de ministrul Cercetării – Sebastian Burduja, a anunțat Guvernul în această dimineață. Gigel Paraschiv, un apropiat al lui Sorin Cîmpeanu, în prezent secretar de stat la Ministerul Educației, ar putea prelua funcția de ministru al Educației, scrie Edupedu.ro. Au fost, de asemenea, vehiculate alte două nume: un consilier prezidențial și un consilier al premierului Nicolae Ciucă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gigel Paraschiv, propunerea făcută de PSD pentru funcția de ministru al Educației

Gigel Paraschiv este secretar de stat responsabil cu învățământul preuniveristar de mai bine de 10 ani și un apropiat al lui Sorin Cîmpeanu. El este propunerea făcută de PSD pentru funcția de ministru al Educației, propunere înaintată deja Guvernului, scrie Edupedu care citează surse politice. Potrivit acelorași surse, Gigel Paraschiv și Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației ar fi fost chemați în această dimineață, la Guvern, la o discuție cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Rămâne de văzut dacă premierul va accepta această propunere făcută de PSD, în condițiile în care postul de ministrul al Educație le revine liberalilor.

Ligia Deca – consilier al președintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educație – și Sorin Costreie, consilier de stat la Guvern

Alte două nume au fost vehiculate până acum pentru postul de ministru al Educației: Ligia Deca, în prezent consilier al președintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educație, cea care a coordonat proiectul „România Educată” și Sorin Costreie, consilier de stat la Guvern și fost prorector al Universității din București.

„Cu siguranță că va fi o discuție purtată pe această temă”, spunea Dan Cărbunaru înainte de anunțul demisiei

Postul de ministru al Educației a rămas liber, după ce în urma presiunii mediatice, Sorin Cîmpeanu și-a prezentat demisia. Anunțul a venit pe Facebook, fără vreo referire la acuzațiile de plagiat. Jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că Sorin Cîmpeanu a plagiat un curs universitar.

Cu puțin timp înaintea demisiei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunțase că premierul va discuta cu Sorin Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat.

„Premierul Nicolae Ciucă s-a întors din vizita pe care a făcut-o în Japonia. Cu siguranță că va fi o discuție purtată pe această temă”, a spus Dan Cărbunaru.

Emilia Șercan: „Nu este singura situație. Nu pot detalia acum, dar voi detalia când voi scrie”

Și tot înaintea demisiei, jurnalista Emilia Șercan anunța la Europa FM că urmează și alte dezvăluiri despre Sorin Cîmpeanu.

„Nu este singura situație în care eu am descoperit, haideți să numesc așa eufemistic, similitudini neacceptate în opera domnului Cîmpeanu. Mai am de făcut verificări”, spunea Emilia Șercan în emisiunea „Academia Europa FM” cu puțin timp înainte ca Sorin Cîmpeanu să-și dea demisia.

Noul ministru al Educației va avea un rol decisiv în forma finală a legilor educației, proiect promovat de Sorin Cîmpeanu, dar conține multe prevederi controversate. Una dintre ele se referă chiar la aministierea plagiatorilor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Reacții la demisia lui Sorin Cîmpeanu. Orban: „Din proprie inițiativă, zice el, din inițiativa altcuiva, zic eu”. Drulă: „Așteptăm și demisia lui Ciucă”