Confidenţialitate

Cine este șoferul decedat după ce a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei. A primit 15 ani de închisoare pentru viol și corupere de minori

Bărbatul care a intrat, miercuri dimineață, cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei din București ar fi Bogdan Drăgici, președintele Asociației TATA, potrivit surselor G4Media. Acesta este bănuit că și-a dat singur foc în interiorul mașinii, fiind găsit carbonizat de către pompieri.

Bogdan Drăghici este șeful unei asociații care milita pentru drepturile taților, condamnat în primă instanță pentru că și-a abuzat fiica, potrivit G4 media. El scrisese anterior un mesaj pe Facebook în care se declara susținătorul Ucrainei.

Drăghici a fost reținut de procurori și arestat preventiv mai multe luni în 2019 într-un dosar de viol cu minori. El a fost acuzat de procurori că și-a abuzat propria fiică.

Marți, 5 aprilie, Drăghici a primit sentința în prima instanță. El a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 15 ani și 4 luni de închisoare. El putea face recurs.

Drăghici este președintele Asociației TATA, care milita pentru drepturile taților.

„Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! (…) Nevinovați mor în fiecare clipă în Ucraina. De ce nu au fost expulzați diplomații Rusiei, de ce nu au fost transformate ambasadele dictatorului rus în centre pentru refugiații ucraineni? Dacă nici acum nu ne declarăm toți ucraineni și nu acționăm solidar pentru a mai avea un viitor civilizația umană, atunci nu vom mai avea o altă ocazie, pentru că vom trăi un sfârșit apocaliptic. Și vom fi vinovați, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populam această planetă mult prea încercată. SĂ FIM TOȚI UCRAINENI SI SĂ SALVĂM PREZENTUL SI VIITORUL CIVILIZAȚIEI UMANE!”, a scris Bogdan Drăghici pe pagina sa de Facebook în urmă cu două zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei anchetează incidentul produs la Ambasada Federației Ruse la București. Mai exact, se verifică dacă a fost un accident sau un act deliberat.

Ulterior, Ambasada Rusiei a postat un mesaj pe site-ul oficial. „Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare în scenă în orașul Buca. (…) De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a directorilor neo-nazi aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali”, este parte a răspunsului Ambasadei din București a Rusiei.

Potrivit agenției ruse TASS, Valeriu Kuzmin, ambasadorul rus în România, a declarat la televiziunea de stat rusă că incidentul poate fi numit „practic un act terorist”, și că ambasada ar fi primit mai multe amenințări că va fi aruncată în aer. Comitetul de Anchetă Rus a dat ordin ca incidentul să fie anchetat. Ancheta României va fi efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Foto: Facebook / Bogdan Drăghici

Citește și: O mașină a luat foc după ce a lovit poarta Ambasadei Rusiei la București | VIDEO