Confidenţialitate

O mașină a luat foc după ce a lovit poarta Ambasadei Rusiei la București | VIDEO

O mașină a fost fost cuprinsă de flăcări, miercuri dimineață, după ce a lovit gardul Ambasadei Rusiei la București.

La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție.

Din primele informații, șoferul a murit în vehicul.

Se verifică dacă a fost un accident sau un act deliberat.

Actualizare: Surse din anchetă spun că bărbatul care a murit era Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, condamnat cu o zi în urmă la 15 ani de închisoare sub acuzația de violare a propriei fete. Sentința nu era definitivă.

“În această dimineață, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice. Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism.
Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a acest eveniment”, se precizează într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Circulația rutieră este perturbată în zona Kiseleff.

România s-a alăturat, marți, țărilor care expulzează diplomați ruși. Cele 10 persoane care activează în Ambasada de la București au fost declarate indezirabile.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena, document în baza căruia se desfășoară relaţiile diplomatice de peste 6 decenii.

Convocat la sediul MAE, ambasadorul Valeri Kuzmin a fost înștiințat despre expulzări.

În decurs de două zile, peste 120 de diplomaţi ruşi au fost incluși pe lista neagră în Europa.

Episodul confirmă degradarea continuă a relaţiilor cu administrația de la Kremlin, ca reacție la invadarea Ucrainei, intrată in cea de-a 42-a zi.

Marți, un protest de solidaritate cu victimele din orașul ucrainean Bucea, unde peste 300 de cadavre au fost descoperite în urma retragerii armatei ruse, a fost organizat la Ambasada Rusiei de la București. Un bărbat cu mâinile legate la spate s-a întins pe trotuar.

Uniunea Europeană a decis să impună a cincea rundă de sancțiuni la adresa Moscovei.

Devin interzise unele importuri și exporturi efectuate de Federația Rusă.

De asemenea, nu va mai fi permis accesul navelor ruse în porturile țărilor comunitare cu 3 excepții, totuși, anume când acestea livrează alimente și ajutoare sau transportă energie.

Importurile de gaze naturale rusești rămân, și ele, scutite de la sancțiuni.

Ţările occidentale vor investigarea crimelor de război atribuite armatei ruse în regiunea Kiev, acuzaţii negate categoric de Moscova.

FOTO: Facebook/Tudor Bogdan Teodorescu