Confidenţialitate

Cine este Nicolae Ciucă, premierul interimar. A primit Ordinul Național de Merit al Republicii Franceze

Pentru rezultatele obţinute de-a lungul carierei, Nicolae Ciucă a primit numeroase decorații, naționale și în afara țării, precum Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler și Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze, în grad de Comandor.

Nicolae Ciucă s-a născut la 7 februarie 1967, în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj.

A absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova în 1985 şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de la Sibiu în 1988.

În 2003, a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, iar în anul 2006 absolvea, în Statele Unite, Colegiul de război, trupe de uscat, şi a obţinut masterul în Studii Strategice.

În 2012, încheia un curs postuniversitar de perfecţionare la Colegiul Naţional de Apărare.

În perioada 1988-1992, a fost comandant de pluton la Craiova, apoi ofiţer de stat major în Biroul operaţii şi pregătire pentru luptă, Brigada 2 Mecanizată „Rovine”, Craiova.

După mai multe misiuni externe, inclusiv în Angola și Bosnia Herțegovina, între 2002 și 2003 a fost comandant al batalionului românesc participant la misiunea Enduring Freedom, Afganistan.

În 2004, a fost comandant al batalionului infanterie participant la misiunea din Irak, apoi a ocupat numeroase funcții militare în țară.

Din ianuarie 2015 până în octombrie anul trecut a fost şef al Statului Major General.

La 4 noiembrie 2019 era numit ministru al Apărării Naţionale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși