Confidenţialitate

Cine este Mike Pence, cel care urmează să preia vicepreședinția SUA

Odată cu alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, al doilea om din Statele Unite ale Americii va fi Mike Pence.

El va ocupa funcția de vicepreședinte, așadar este cel care va prelua frâiele în cazul în care președintele nu-șu poate exercita funcția.  De asemenea, el are și votul decisiv în Senat, în caz de egalitate.

Mike Pence e considerat vocea rațională a republicanilor și singurul care îl poate ține sub control pe Donald Trump în cazul unor derapaje:

În vârstă de 57 de ani, Mike Pence este, în prezent, guvernatorul statului Indiana.  A intrat în cursă, alături de Donald Trump, în vara acestui an.

Republicanul e de profesie avocat, e căsătorit şi are trei copii. E considerat de presa de peste ocean un politician cu clasă, cu discurs logic şi de substanţă.

Înainte de a fi desemnat candidat la vicepreşedinţie, Pence a criticat propunerea lui Trump cu privire la interzicerea intrării musulmanilor pe teritoriul Statelor Unite ca „jignitoare şi neconstituţională”.  În plus, a recunoscut că unele declaraţii ale omului de afaceri sunt „nepotrivite”.

Cel care urmează să preia vicepreşedinţia Statelor Unite, Mike Pence, ar putea fi una dintre cei mai influente persoane care au deținut această funcție datorită experienței sale din cadrul Congresului american.

Mike Pence a fost membru al Camerei Reprezentanților între 2001 și 2013 și președinte al conferinței republicane între 2009 și 2011.