Cine este Melania Trump, viitoarea Primă Doamnă a Americii, după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte

Donald Trump, candidatul Partidului Republican, a învins-o pe Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă. Melania Trump, a treia soţie a lui Donald Trump, este o prezenţă mai discretă decât soţul său, ocupându-se de fiul lor şi de acţiuni filantropice. După rezultatul alegerilor, anunţat miercuri, Prima Doamnă a Americii va fi Melania Trump.

Dar cine este Melania Trump?

Pe scurt, un model născut în anul 1970 în fosta Iugoslavie, în localitatea Sevnica.

Melania este prima soție a Președintelui Statelor Unite care nu este născută în SUA. Numele ei este Melania Knavs, fiind mai apoi schimbat în Melania Knauss.

Doamna Trump vorbește cinci limbi străine (slovena, sârba, engleza, franceza și germana), a apărut pe coperțile revistelor de modă din întreaga lume și a absolvit Universitatea din Ljubljana.

Melania Trump  a început modelingul de la 16 ani, semnând primul contract cu o agenție profesionistă la doar 18 ani. Tot atunci se mută în Paris și are parte de primele prezentări de modă.

Prima Doamnă a Americii a apărut nud pe coperta revistei britanice GQ, într-o ședință foto realizată în avionul privat al lui Donald Trump. Ea a mai apărut și în costum de baie pe coperta revistei Sports Illustrated, în anul 2000.

Melania a emigrat în America în anul 1995, obținând o viză pentru faptul că era model, aceasta fiind una din categoriile privilegiate în procesul de emigrare, considerate supra-calificate. Prima dată când l-a întâlnit pe viitorul președinte al Statelor Unite, Melania avea 28 de ani. Se întâmpla în anul 1998, la o petrecere organizată de un club din Manhattan.

La acea petrecere Donald Trump era însoțit de o altă doamnă, dar asta nu l-a împiedicat să îi ceară numărul de telefon Melaniei. Aceasta a refuzat, rugându-l pe omul de afaceri să îi ofere numărul lui de telefon. Într-un interviu, Melania își aduce aminte de acest episod: ”Nu am vrut să fiu una din multele femei pe care le suna. Am vrut să văd care sunt intențiile lui. Spune foarte multe despre un om acest lucru. El mi-a dat toate numerele lui de telefon.”

După alte două mariaje nereușite, Donald Trump a cerut-o de soție pe Melania, cei doi căsătorindu-se în Florida. La nunta celor doi a participat și candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton, aceasta fiind însoțită de fostul președinte al Statelor Unite, Bill Clinton.

Melania și Donald Trump au împreună un copil, Baron William Trump, acesta fiind în vârstă de 10 ani.

Cea mai mare controversă în care noua Prima Doamnă a Americii a fost implicată în această campanie electorală a fost discursul pe care l-a avut în cadrul Convenției Republicane, acolo unde Donald Trump a fost desemnat candidatul Partidului Republican pentru Casa Albă.

În acel discurs, Melania Trump a rostit câteva pasaje pe care le mai rostise înainte și Michelle Obama, actuala Primă Doamnă, în discursul ei din cadrul Convenției Democrate din 2008. Melania Trump nu a recunoscut niciun moment că s-ar fi inspirat din discursul precedent, deşi asemănările erau evidente.

Donald Trump a câștigat alegerile din 8 noiembrie și va depune jurământul pe 20 ianuarie 2017.

FOTO: fashionista.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS