Confidenţialitate

Cine este Marcel Bartic, profesorul cool care se alătură vocilor Europa FM

De săptămâna viitoare, ediţia de marţi a emisiunii Piaţa Victoriei va fi realizată de profesorul Marcel Bartic

Marcel Bartic predă istorie de 17 ani și a la început a predat într-o școală din mediul rural, după cum a declarat în prima ediție a emisiunii Piața Victoriei, pe care o va realiza marțea la Europa FM:

Sunt la catedră de prin 2004, am predat pentru prima dată istorie unor copii din Școala Gimnazială Grozești, de pe malul Prutului. Am stat aproape doi ani acolo și a fost cred, cea mai bună școală de pedagogie pentru mine. În primul rând, cei care m-au ajutat cel mai mult, au fost copiii, ei te ajută să devii un profesor foarte bun.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au urmat câțiva ani în care am predat și în alte școli din mediul rural, undeva, prin 2000, m-am titularizat în București, după 2-3 ani am început să mă conectez la învățământul particular, unde oportunitatea pentru mine a fost de a interacționa cu alte sisteme de învățământ, cu alte principii.”

Care este misiunea profesorului

Misiunea profesorului nu începe și nu se termină în sala de clasă, tare mi-aș dori ca profesorii din România să înțeleagă acest lucru, și anume că ar trebui să fim un model pentru cei din jurul nostru. A fi profesor este mai mult decât omul ăla care se duce și umple două table în fața copilului, este omul care prezintă de valori, se implică în problemele comunității “, crede Marcel Bartic.

Temele emisiunilor sale vor fi în special şcoala şi problemele ei. Profesorul Bartic va dezbate aceste chestiuni cu invitaţii săi.

Aș vrea ca ascultătorii noștri să înțeleagă că putem schimba lucruri, și nu neapărat așteptând, ieșind cumva din postura aia de executant și așteptând mereu măsuri, decizii, venite de la cei de sus, sunt lucruri pe care le poate face oricare dintre noi, că ești profesor, că ești părinte, că ești membru al comunității, fiecare dintre noi putem pune umărul ca școala să meargă bine. Școala este a noastră, a tuturor, și de aceea, cred că ne dorim ca copiii de astăzi și adulții de mâine să fie cei pe care ni-i dorim cu adevărat“, a subliniat profesorul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesorul Marcel Bartic va putea fi ascultat în fiecare marţi, la Europa FM, în Emisiunea Piaţa Victoriei, unde va dezbate împreună cu invitaţii săi problemele învăţământului românesc.