Confidenţialitate

Cine este Ioana Mihăilă, propusă de USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă, propusă de USR PLUS drept viitorul ministru al Sănătății, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu de la începutul lunii februarie a acestui an, odată cu publicarea deciziei de numire venită din partea premierului Florin Cîțu.

„Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri, după ce a fost nominalizată de colegii din USR PLUS pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, spunea, după demiterea sa, că Ioana Mihăilă va beneficia de tot sprijinul său, în cazul în care va fi desemnată să conducă Ministerul Sănătății.

Fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, Ioana Mihăilă a fost și candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea și a făcut parte din celula de criză PLUS COVID, contribuind la programul de guvernare USR-PLUS, la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.

Ioana Mihăilă este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și, potrivit informațiilor de pe pagina sa de LinkedIn, este medic primar endocrinologie la Clinica Medena Oradea, .

„Sunt medic endocrinolog și mă ocup în special de pacienți cu probleme cronice. În cei 10 ani de activitate, mi-am dat seama că, desi sănătatea este o condiție obligatorie pentru bunăstarea unei comunități, doar o parte din probleme pot fi rezolvate de sistem. Cele mai multe țin de locul și modul în care ne trăim viața. Un oraș cu adevărat modern și european trebuie să le ofere locuitorilor săi un mediu în care să poată să crească, să muncească și să îmbătrânească sănătos, programe eficiente de prevenție și infrastructură de educație adaptate la nevoile contemporane”, spunea medicul Ioana Mihăilă, în campania electorală pentru alegerile locale.

Redăm în continuare CV-ul Ioanei Mihăilă, așa cum l-a publicat aceasta pe site-ul ioanamihailaprimar.ro (la vremea respectivă nu ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății):

Experiență profesională:

2011 – prezent: medic endocrinolog, Oradea
2014 – prezent: coordonator medical, Clinica Medena
2018 – 2019: coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena

Studii:

2006 – 2010: Stagii de pregătire în rezidențiat pentru specialitatea Endocrinologie, Cluj-Napoca
1999 – 2005: Facultatea de Medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca

Formare continuă:

Cursuri ale Societății Europene de Endocrinologie, competență în ecografie endocrină, certificare în osteodensitometrie – ISCD
Programul UNCTAD/ EMPRETEC pentru antreprenori – 2012
Motivational interviewing – Cluj School of Public Health – 2017
Limbi străine: engleză, franceză.

 

Foto: Facebook/ Ioana Mihăilă