Confidenţialitate

Cine este George Bufan, fotograful care care a făcut virală intersecția încărcată de marcaje din Timișoara – GALERIE FOTO

Numele George Bufan s-a răspândit rapid în presă și în feedurile de Facebook din ultimele zile, grație unei fotografii realizate cu drona în cea mai controversată intersecție din România.

Timişorenii s-au trezit cu o intersecţie în care marcajele creează și mai multă confuzie, în loc să ajute traficul. Pe reţelele sociale au apărut sute de comentarii referitoare la marcajele din intersecţia Bulevardul Republicii – Strada Jiul şi proaspăt inauguratul pasaj Jiul.

„Specialiştii spun că marcajele sunt foarte bune, că ghidează conducătorii auto, indiferent de pe ce direcţie vin în această intersecţie foarte complexă, foarte complicată”, a fost părerea primarului Timişoarei, Nicolae Robu.

Văzută de sus, intersecția s-a dovedit a fi o reală sursă de inspirație.

”Am văzut, ca au început sa apara articole și glume, pe rețelele de socializare, și m-am gândit că un cadru dintr-un alt unghi (o dronă) ar fi un plus, ca idee și ca subiect de glume”, mărturisește George Bufan pentru Europa FM.

Fotografia realizată de el a fost transformată în meme și a stat la baza mai multor colaje. Întrebat dacă se simte deranjat de modul în care i-a fost preluată și folosită fotografia, George Bufan mărturisește că exact asta i-a fost și intenția.

”Asta a fost ideea și bine că am pus sigla, chiar dacp unii au mai tpiat din imagine și nu au specificat sursa. E riscul meseriei, nu m-a deranjat în mod aparte”.

Pentru pasionații de fotografie, George Bufan este un nume cu care s-au mai întâlnit, el fiind unul dintre oamenii care au ajuns să fie recunoscuți pentru nișa pe care s-a orientat în ultimii ani, fotografiile cu ajutorul dronelor și cele ale dansurilor latine, salsa în special.

”Am început în timpul liceului, cu un aparat foto compact, după care am trecut la un aparat foto DSLR entry level, pe care nu știam cum să îl folosesc la întregul potențial. Am făcut apoi un curs foto, unde am învățat baza, după care m-am autoșcolit. Am început să merg cu aparatul foto la petreceri, la evenimentele prietenilor, în excursii și să am aparatul foto mai tot timpul cu mine. Până când am început să fiu căutat pentru servicii. Am lucrat pe foto în paralel cu job-ul de zi, pâna când din fotografie am început să câștig mai bine”, povestește George Bufan.

Atras de fotografiile realizate din aer, cu ajutorul dronei, el spune că îl place să surprindă dansatorii de salsa și muzică latino, ”diferită de fotografia de nuntă sau clubăreală, pentru că oamenii sunt mult mai veseli, prietenoși și mai deschiși”. ”Îmi place foarte mult să surprind oameni, fără ca ei să știe, să fiu un fel de spion, nu să stea la pozat. Prin fotografiile mele vreau să arăt bucuria acelui eveniment și să creez o amintire, pentru că prin fotografii îți poți aduce aminte de atmosfera ce a fost, cât de bună a fost muzica și de prietenii cu care te-ai distrat sau, în unele cazuri, noile prietenii formate”, mărturisește fotograful.

George Bufan în 10 cadre de colecție

L-am rugat pe George Bufan să ne ajute să-l cunoaștem mai bine prin intermediul fotografiilor pe care le consideră reprezentative.

Ne-a surprins cu mai multe cadre realizate în țară și în străinătate și cu o înregistrare video cu Anul Noul la Timișoara, clip care a devenit cel mai popular postat până acum pe pagina lui de Facebook – George BUFAN Photography.

Castelul Bran

Răsărit la malul mării din Vama Veche. ”După o noapte de petrecere cu muzică salsa am mers la răsărit și am reușit acestă încadrare în pătrat la malul mării”

Răsărit de soare în Munții Semenic (Lacul Trei Ape). ”Am așteptat 1 an să pot fotografia ceața de lânga lac dimineața, la răsărit”.

Prostetele din februarie 2017. ”Am publicat fotografia direct din telefon și nu am putut pune sigla mea, și a devenit virala așa chiar în acea seară, fiind comparată cu o fotografie celebră de la Revoluție”

Brașov – Dealul Tâmpa în ianuarie, cu zăpadă

Timișoara văzută de sus. ”Am descoperit fotografia mult după ce am realizat-o, atunci când mi-a cerut cineva un cadru specific din dronă cu orașul Timișoara”

Cazinoul din Constanța. ”Pentru această fotografie am așteptat două ore ca să răsară soarele dintre nori, pentru a fi cât de cât luminat”

Cazanele Dunării

Palatul Parlamentului de la Budapesta

Anul Noul la Timișoara