Cine este Dragoș Tudorache, noul ministru al Internelor

Dragoș Tudorache este în prezent șeful de cancelarie al premierului Dacian Cioloș. De altfel, este considerat ”omul de încredere” al șefului Guvernului.

Recent, Dragoș Tudorache a fost și ministru interimar al Comunicațiilor, post rămas vacant după demisia ministrului Marius Bostan.

Acum, îl va înlocui pe Petre Tobă la ministerul de Interne.

Dragoş Tudorache, propus în funcţia de ministru de Interne, a venit în Guvern, în noiembrie anul trecut, odată cu instalarea Cabinetului Cioloș.

În ultimii 11 ani a ocupat mai multe posturi de conducere la Comisia Europeană, iar în alți cinci ani a activat la Organizația Națiunilor Unite și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

La ONU a fost şeful departamentului juridic a echipei judecătorilor internaţionali pentru zona Kosovo.

Dragoș Tudorache este cunoscut drept un “om de încredere” al premierului. Într-un interviu pentru Hotnews, acesta a spus că a renunţat la salariul de peste 10.000 de euro de la Comisia Europeană pentru unul de 3.000 de euro în Guvern pentru că a “crezut în proiectul” lui Cioloş.

De asemenea, a declarat că la finalul mandatului va reveni la Bruxelles.

Dragoş Tudorache are 41 de ani, are studii juridice, iar între 1997 şi 2002 a fost judecător la Galaţi. A absolvit Universitatea  Alexandru Ioana Cuza din Iaşi şi a urmat un master în drept european la Universitatea din Stockholm, Suedia. Potrivit declaraţiei de avere, Dragoș Tudorache deţine două terenuri și o casă în oraşul Bicaz, judeţul Neamţ,  un apartament în Bucureşti, o casă și un apartament în Bruxelles. Are și datorii de aproape 850 de mii de euro.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS