Dragoș Tudorache, propus de premierul Dacian Cioloș în funcția de ministru al Internelor

Premierul Dacian Cioloș îl propune pe Dragoș Tudorache în funcția de ministru al Internelor. Dragoș Tudorache este în prezent șeful de cancelarie al premierului.

Dragoș Tudorache îl va înlocui la minister pe Petre Tobă. Acesta din urmă și-a dat demisia, după ce procurorii DNA au cerut urmărirea penală. Petre Tobă este suspectat de favorizarea infractorului – ar fi blocat ancheta DNA privind deturnarea de fonduri la DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Dacian Cioloş a declarat că Dragoș Tudorache nu se va implica în politică, pentru a garanta “echidistanţa” în organizarea alegerilor parlamentare.

“Am decis să îi propun domnului preşedinte pe Dragoş Tudorache, şeful de Cancelarie de aici de la Guvern. Dânsul a avut ocazia în activitatea profesională a dânsului din anii trecuţi să colaboreze cu MAI, deci cunoaşte cât de cât cum funcţionează ministerul. În acestă perioadă de când este la Guvern, la fel, a colaborat îndeaproape şi cu Tobă şi cu MAI şi cred că dânsul e în măsură să facă faţă la provocarea care este în faţa acolo la MAI”, a declarat Dacian Cioloş.

“Am hotărât în cele din urmă să merg cu un civil, la fel pentru cât mai multă echidistanţă şi echilibru, dată fiind sensibilitatea perioadei următoare. Nu am avut prea multe de ales, pentru că e greu să convingi pe cineva din afară să vină pentru 4 luni pentru un minister care este greu şi cu activitate importantă”, a mai precizat Dacian Cioloş.

“I-am cerut să aibă discuţii cu liderii de partide politice şi să explice clar ce are de gând să facă şi cum va organiza lucrurile cât mai transparent şi echidistant. Un lucru este cert. În niciun caz nu va candida la alegeri, va rămâne până la sfârşitul mandatului, după care mi-a spus că intenţionează să îşi vadă de treabă, deci nu cred că poate să fie acuzat că vor exista alt gen de interese de a influenţa alegerile”, a mai spus premierul, care s-a referit la faptul că după încheierea mandatului Dragoș Tudorache se va întoarce la Bruxelles.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS