Confidenţialitate

Cine este atacatorul din Orlando

Cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite – cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte peste 50 rănite la Orlando în urmă cu două nopți.

Primarul orașului din Florida a decretat stare de urgență iar atacul a fost catalogat ca fiind unul terorist.

Principalul suspect, un tânăr de origine afgană, a fost ucis de polițiști în schimbul de focuri.

 

omar-mateen

Omar Mateen, un tânăr de 29 de ani de origine afgană este prezentat de autoritățile americane drept autorul masacrului din clubul Pulse din Orlando.

Fosta sa soție l-ar fi identificat într-o fotografie publicată pe o rețea de socializare. Era extrem de violent și instabi, a spus femeia în fața anchetatorilor.

Omar Mateen s-ar fi aflat anterior pe radarele serviciilor secrete. Chiar FBI a lansat în trecut două investigații cu privire la posibilitatea ca acesta să fie un simpatizant al exstremiștilor islamiști, însă dosarele au fost clasate, relatează CNN.

Tatăl său  este un afgan cu opinii politice puternice, un susținător al talibanilor afgani care a încercat să candideze la președinția Afganistanului, după cum relatează The Washington Post.

Familia suspectului a comunicat autorităților că acesta și-a exprimat de nenumărate ori ura pentru homosexuali. S-a stabilit că în utlimele două săptămâni acesta ar fi cumpărat un pistol, o pușcă semiautomată și un număr necunoscut de cartușe.

Amintim, atacatorul a deschis focul într-un club gay din Florida și a ucis 50 de persoane. Deși nu s-a stabilit nimic oficial, Organizația teroristă Statul Islamic susține că se află în spatele masacrului din Florida, după cum relatează Reuters.