Confidenţialitate

Cine ar trebui să deconteze politic faptele de corupție ale PDL-iștilor din perioada 2009-2012? – VIDEO

DNA-ul a început urmărirea penală împotriva co-președintelui PNL Vasile Blaga sub acuzația că împreună cu Gheorghe Ștefan Pinalti, primarul din Piatra Neamț pe atunci și vicepreședinte PDL au organizat și ei așa un mic sistem național de șpăgi.

Mai exact, boierii ăștia de stat și de partid stabileau pe cine și cum să pună în fruntea unor companii naționale, iar companiile respective dădeau mai apoi prin trucarea licitațiilor de achiziție, contracte către anumite firme private.

Firmele private cotizau apoi fie la partid, fie direct în buzunarele boierilor. Despre vedeta zilei, domnul Vasile Blaga, DNA-ul zice așa – Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la suspectul Ștefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfințirea înțelegerii anterioare.

Vi se par sume mari? Blaga a luat un mizilic, pe lângă cele 25 de milioane de lei, aka peste 5 milioane de euro, cât zic procurorii că s-au scurs în această afacere.

Dar încă o dată, contextul este cel important cu adevărat. În 2009 țara noastră a avut cea mai mare cădere economică de după al doilea război mondial, iar în 2011 și 2012, deși criza trecuse, societatea românească încă respira greu.

Cum credeți că va influența rezultatul alegerilor din această toamnă căderea copreședintelui PNL, Vasile Blaga. Cine ar trebui să deconteze politic faptele de corupție ale PDL-iștilor din perioada 2009-2012? Blaga? Boc? Băsescu? Udrea? Altcineva?