Confidenţialitate

Cinci trenuri blocate între Arad şi Simeria, din cauza copacilor care au căzut pe şine

Cinci trenuri blocate între Arad şi Simeria, din cauza copacilor care au căzut pe şine şi au întrerupt alimentarea cu energie

Cinci trenuri de persoane au fost blocate, joi după-amiază, între Arad şi Simeria, din cauza mai multor copaci căzuţi pe şine în urma unei furtuni şi pentru că firele de alimentare cu energie electrică au fost rupte. Oficialii Regionalei CFR Timişoara anunţă că vagoanele au fost puse în mişcare după două ore şi jumătate pe una dintre cele două linii ferate paralele.

Circulaţia feroviară a fost blocată pe Magistrala 200 Arad – Simeria, din cauza mai multor copaci care au căzut pe calea ferată şi au oprit circulaţia a cinci trenuri între staţiile CFR Bârzava şi Bătuţa, din judeţul Arad.

Reprezentanţii Regionalei CFR Timişoara au declarat corespondentului News.ro că, în cădere, copacii au rupt şi firele de alimentare cu energie electrică.

În aceste condiţii, garniturile au rămas blocate pe traseu, pe cele două linii ferate paralele.

La ora 16,45, după două ore şi jumătate, electricinii au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică între Bârzava şi Bătuţa, dar numai pe o linie din cele două existente.

”Iniţial s-au trimis locomotive diesel pentru a repune în mişcare garniturile, dar între timp alimentarea s-a făcut pe o linie, iar garniturile vor pleca pe rând”, a declarat Cristian Udrea, revizor regional pentru siguranţa circulaţiei.

Echipele de tehnicieni ar urma să restabilească alimentarea completă între Arad şi Simeria în cursul serii de joi.