Cinci persoane, printre care și 5 militari, reținute de DIICOT pentru trafic de droguri

Cinci suspecți, dintre care 3 militari au fost reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri.

O parte dintre drogurile vândute de membrii grupării au fost consumate chiar în incinta unor unități militare.

Cei cinci vor fi prezentaţi vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT au făcut percheziții în București și în judeţul Giurgiu, inclusiv la Unitatea Militară 01867 Mihai Bravu. Anchetatorii au găsit și au ridicat diferite cantități și tipuri de droguri – cannabis, comprimate ecstasy si substanțe etnobotanice -, un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute în urma traficului de droguri.

Procrorii DIICOT i-au reţinut pe Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei – militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare din București și județul Giurgiu, dar și pe Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin. Toți 5 sunt acuzați de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În  perioada  mai – august 2016 inculpaţii au traficat diferite cantități de droguri, respectiv cannabis, amfetamine şi substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât în București, cat și în județul Giurgiu, inclusiv către persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice.

Drogurile  și etnobotanicele erau procurate din București de la alte persoane investigate în acest dosar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS