Cinci persoane îngrijorate de efectele gazelor lacrimogene s-au prezentat la Spitalul de Urgență

Cinci persoane îngrijorate de efectele gazelor lacrimogene utilizate la protestul de vineri s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă în ultimele 24 de ore, însă medicii au decis că nu necesită spitalizare.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presa centrală cu privire la gazele lacrimogene utilizate în seara zilei de 10 august în Piaţa Victoriei, vă informăm că, în ultimele 24 de ore, s-au prezentat la UPU, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, 5 persoane care şi-au manifestat îngrijorarea faţă de consecinţele ce le-ar putea avea aceste gaze asupra sănătăţii dumnealor.

Simptomul a fost unul comun pentru toate cele 5 persoane, respectiv tuse seacă.

Toate cele 5 persoane au prezentat o stare clinică bună, fără modificări biologice şi nu au necesitat spitalizare”, se arată într-un comunicat al Spitalului Universitar transmis joi.

Reamintim că recent, mai mulți medici s-au declarat îngrijorați și au vorbit de consecințe pe termen mediu și chiar lung pentru cei care au inhalat gaze lacrimogene.

Între timp, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce a recomandat celor care nu au simptome precise să NU meargă la spital.

Raed Arafat susține că a lansat acest apel în urma unor discuții cu medicii de la Floreasca.

Aici ar fi venit în ultimele zile la Urgențe mai multe persoane fără simptome, dar care ar fi cerut consultanții ca să își facă gratuit analizele de sânge.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS