Cinci persoane arestate în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei

Cinci persoane plasate iniţial sub control judiciar de Judecătoria Sectorului 1, în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei din Capitală, din noaptea de 1 spre 2 februarie, au fost arestate de Tribunalul Bucureşti, anunţă, astăzi, Poliţia Capitalei. Decizia magistraţilor este definitivă.

În urma contestaţiei formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Tribunalul Bucureşti a emis, joi, mandate de arestare preventivă pentru toate cele cinci persoane.

„Inculpaţii au fost depistaţi de către Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în acest moment fiind încarceraţi”, precizează reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Pe 24 februarie, Judecătoria Sectorului 1 a dispus punerea sub control judiciar a celor cinci persoane, precum şi arestarea preventivă a unui alt inculpat.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis atunci propunerea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 de arestare preventivă doar în cazul lui Alexandru George Timinschi, acuzat de complicitate la ultraj, ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Magistratul a dispus ca Timinschi să stea în arest preventiv timp de 30 de zile, din 24 februarie până în 25 martie.

Pentru celelalte cinci persoane reţinute de procurori, instanţa a respins ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă. Astfel, judecătorul a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru Ionuţ Cristian Dinu, Andrei Lucian Dumitrescu, Răzvan Marian Radu, Alexandru Marius Boşcu şi Daniel Ionuţ Ion.

Procurorii au contestat decizia la Tribunalul Bucureşti, care a hotârât arestarea celor cinci persoane.

Ionuţ Cristian Dinu, Răzvan Marian Radu, Alexandru Marius Boşcu şi Daniel Ionuţ Ion sunt acuzaţi de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Andrei Lucian Dumitrescu este cercetat pentru complicitate la ultraj.

În acelaşi dosar, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Nicolae Bogdan Dobre, cercetat pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Mihai Călin, acuzat de instigare publică şi Marius Jijie, pus sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Din probele administrate a rezultat că, în noaptea de 1 spre 2 februarie, în timp ce se aflau în Piaţa Victoriei, unde avea loc un protest la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu sticle, bucăţi de gheaţă şi containere în jandarmii care asigurau ordinea, rănindu-i pe unii dintre aceştia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS