Cinci migranţi, între care doi copii , prinşi când încercau să intre în ţară prin Satu Mare

Patru migranţi turci şi unul din Bangladesh, între care doi copii în vârstă de 2, respectiv 3 ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră sătmăreni în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina, ajutaţi de două călăuze din Turcia.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au oprit în trafic, marţi, în localitatea de frontieră Tarna Mare, o maşină în care se aflau cetăţenii turci S.O., în vârstă de 50 de ani, şi A.S., în vârstă de 52 de ani, care nu îşi justificau prezența în zonă. După cercetarea zonei, la aproximativ 500 de metri de la frontiera de stat cu Ucraina poliţiştii au depistat o familie formată din patru cetăţeni turci, un bărbat și o femeie, în vârstă de 35 și 31 ani și cei doi copii ai acestora, în vârstă de 2, respectiv 3 ani.

De asemenea, din grup mai făcea parte un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 31 ani.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei cinci migranți au trecut frontiera din Ucraina în România pentru a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen. Migranţii urmau să fie preluaţi de către cei doi cetățeni turci şi călăuziţi până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Călăuzele au fost reținute pentru 30 de zile, fiind cercetate pentru trafic de migranți, iar ceilalţi sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS