Cinci echipe de elevi români au făcut un meci amical de robotică

La finalul campionatului național de robotică, în care au fost înscrise 54 de echipe cu peste 800 de elevi de liceu din 33 oraşe din România, cinci echipe de elevi au făcut un meci amical de robotică, săptămâna aceasta la Țiriac Collection.

Echipele de liceeni înscriși în BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International.

Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumați de mentori și antrenori, elevii au fost încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Aceștia au învățat importanța muncii în echipă și a inovației, precum și să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.
La finalul sezonului competițional, cinci dintre echipe au avut şansa să susțină un meci demonstrativ într-un spațiu simbol al tehnologiei şi al ştiintei automobilistice, galeria Țiriac Collection.

La mijlocul acestei săptămâni, elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul Național Sf. Sava şi Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir s-au întrecut cu roboții într-o demonstrație în fața prietenilor și a presei.

„Am fost înconjurați de 160 de maşini de colecție, la care au lucrat de-a lungul timpului cei mai buni ingineri, ingineri cu viziune şi curaj. Copiii care fac astăzi roboți în România sunt viitorii lideri în tehnologie. Le doresc curaj pentru că inteligență au şi îi invit să se lase inspirați de bijuteriile pe patru roți expuse în România de dl. Ion Țiriac.” – a declarat Dana Războiu, Preşedintele Asociației Nație Prin Educație, organizatorul competiției.

Sezonul 2017/2018 al campionatului național de robotică va lua startul în septembrie, atunci când vor debuta înscrierile pentru echipe de liceu din toată țara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS