Cinci ani de la moartea lui Michael Jackson

Pe 25 iunie 2009 a încetat din viaţă Michael Jackson. Supranumit Regele muzicii pop, Michael a murit din cauza unui stop cardiac.

Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5. Cele mai importante albume ale lui au fost ‘Thriller’, ‘Bad’, ‘Dangerous’, ‘HIStory’, ‘Invincible’.

Marţi a apărut şi o carte care susţine că Michael Jackson a devenit mai valoros după moarte.

Michael Jackson aduce mai mulţi bani acum ca niciodată’, a declarat Zack Greenburg, autorul cărţii ‘Michael Jackson Inc.’, publicată recent în Statele Unite şi care vorbeşte despre ‘imperiul’ Jackson din domeniul afacerilor.

‘Regele muzicii pop’ încerca să evite falimentul în perioada care a precedat moartea sa, în urmă cu cinci ani, în timp ce starul american efectua repetiţii intense pentru un nou turneu mondial ce urma să îi aducă încasări spectaculoase.

De atunci, fondul care administrează averea megastarului – Michael Jackson Estate – în numele moştenitorilor acestuia, mama şi cei trei copii ai săi, a încasat peste 700 milioane de dolari, afirmă Zack Greenburg.

‘S-au obţinut peste 700 milioane de dolari în cinci ani. În acest interval de timp, niciun artist în viaţă nu a putut măcar să se apropie de această cifră’, comentează autorul cărţii ‘Michael Jackson Inc.’.

Regina muzicii pop nu-l uită pe Rege

Madonna a publicat, la începutul lunii iunie, pe platfoma Instagram, o fotografie făcută în 1991, în care apare alături de ‘Regele muzicii pop’ Michael Jackson.

De-a lungul timpului, Madonna l-a omagiat în diferite momente pe regretatul cântăreţ, care a murit pe 25 iunie 2009. Astfel, aceasta i-a adus un omagiu lui Michael Jackson în timpul galei MTV Video Music Awards din 2009, care a avut loc la New York, dar şi în cadrul concertului de la O2 Arena din Londra, în 2009, aceeaşi sală de spectacole în care ‘regele muzicii pop’ ar fi trebuit să revină pe scenă printr-o serie de 50 de concerte. O fotografie din tinereţea lui Michael Jackson a apărut pe scenă, în timp ce Madonna interpreta piesa ‘Holiday’. În timpul acestui cântec, un dansator îmbrăcat ca Michael Jackson a urcat pe scenă purtând pantaloni negri, o jachetă strălucitoare, şosete albe şi o mănuşă albă.