Cina la care Theresa May l-a invitat pe Juncker a fost un dezastru – presă VIDEO

O cină-dezastru: iată cum cataloghează presa britanică întâlnirea dintre premierul Marii Britanii Theresa May și șeful Comisiei Europene – Jean Claude-Juncker pe tema BREXIT.

Mai multe surse citate de publicația The Guardian susțin că șefa Guvernului de la Londra a avut un start ratat al negocierilor, iar Jean Claude Juncker a taxat-o pe acest subiect.

Imediat a venit și reacție Theresei May: ”bârfe de Bruxelles”, a spus aceasta.

Miercurea trecută, Theresa May și Jean Claude Juncker, împreună cu echipele de negociere,  au participat la o cină pe tema Brexit.

Însă negocierea a fost un dezastru – potrivit jurnaliștilor de la The Guardian.    Șefa Guvernului de la Londra ar fi fost avertizata ca negocierile s-ar putea sa nici nu mai inceapă oficial daca Marea Britanie nu acceptă condițiile Bruxelles-ului.

Mai mult, ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung relatează că, la plecare, șeful Comisiei Europene ar fi spus sarcastic: ”părăsesc Downing Street de zece ori mai sceptic decat eram”.

Theresa May a respins aceste relatări de presă.

Din ceea ce am văzut, sunt bârfe de Bruxelles, uitați-vă la ce au declarat imediat după reprezentanții Comisiei Europene – și anume că discuțiile au fost constructive.  Asta arată însă și că aceste negocieri vor fi dure”, a spus șefa Guvernului de la Londra.

Sursă video: The Guardian

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS