Confidenţialitate

Christoph Daum rămâne neclintit: Alibec nu va evolua cu Armenia şi Muntenegru

Denis Alibec este un fotbalist foarte bun, dar va rămâne totuşi în afara lotului echipei naţionale la meciurile cu Armenia şi Muntenegru – este anunţul făcut luni de selecţionerul Christoph Daum.

Tehnicianul german a declarat la conferinţa de presă de după reunirea lotului “tricolorilor”, că a fost oprit şi pe stradă şi întrebat de suporteri de ce nu îl convoacă pe atacantul lui FCSB, dar afirmă în continuare că a hotărât să nu apeleze la serviciile acestuia din motive bine întemeiate.

Daum anunţă şi că trei dintre jucătorii convocaţi au probleme medicale şi doar unul va putea fi recuperat. Fundaşul Dragoş Grigore a ieşit din calcule definitiv din cauza unei afecţiuni mai vechi, Eric Bicfalvi este la spital pentru investigaţii, iar colegul acestuia din linia mediană, Ciprian Deac îşi va relua antrenamentele normale în câteva zile şi va fi refăcut până la sfârşitul săptămânii.

Pe “lista adiţitională” a lui Christoph Daum se mai află fotbalişti ca Budescu, Florin Tănase sau Alex Măţel, în timp ce din lotul principal fac parte jucători care sunt ieşiţi din formă, sau au evoluat puţin la cluburile lor, precum Steliano Filip, Alex Maxim sau Adi Popa.

Meciul RomâniaArmenia se va juca la 1 septembrie, iar peste 3 zile urmează deplasarea în Muntenegru.

”Tricolorii” sunt pe locul al 4-lea în grupă – la 4 puncte de Muntenegru, ocupanta poziţiei a doua, care duce la barajul de calificare la Mondialul de anul viitor.

România va mai juca la 5 octombrie, pe teren propriu, cu Kazahstan şi va încheia preliminariile la 8 octombrie, în Danemarca.