Chișinău: Socialiștii strâng semnături pentru demiterea primarului Chirtoacă

Socialiștii din Republica Moldova au anunțat că au adunat suficiente semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului din Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Acesta se află, în prezent, în arest al domiciliu, fiind cercetat pentru trafic de influență, într-un dosar privind construirea unor parcări.

Socialiștii ar vrea ca referendumul pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă să fie organizat, în toamnă, cel târziu. Ei susțin că au adunat deja aproape 66 de mii de semnături, cu 1400 mai multe decât necesarul prevăzut de lege.

Semnăturile vor fi depuse la Judecătoria Chișinău, unde va fi verificată autenticitatea lor, apoi documentele vor ajunge la Consiliul Municipal Chișinău, care va da un vot în ceea ce privește organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă.

În prezent, edilul este în arest la domiciliu, fiind acuzat de trafic de influență într-un dosar privind construirea unor parcări cu plată în Chișinău.

Unii analiști spun că, prin acest demers, socialiștii încearcă de fapt să pună mâna pe primaria Capitalei Republicii Moldova. În plus, Partidul Democrat, controlat de oligarhul Vlad Pahotniuc ar încerca să formeze o nouă majoritate parlamentară.

Premierul democrat Pavel Filip a anunțat deja că va reduce numărul de ministere, iar măsura ar face parte din reforma administrației publice.

În semn de protest față de această decizie, liberalul Valeriu Munteanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al mediului și a precizat că și ceilalți miniștri liberali îi vor urma exemplul.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS