Confidenţialitate

Guvernul de la Chișinău îndeamnă oamenii de afaceri să investească în Republica Moldova | VIDEO

Investiți în Republica Moldova: Acesta este îndemnul făcut de Guvernul de la Chișinău către oamenii de afaceri reuniți, luni, 05 februarie 2024, în capitala Republicii Moldova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vreau să menționez câteva industrii la care să atrageți atenția. Clar că în vogă acum este Energia, Farma, Electronics, IT și Cercetarea. Infrastructura rutieră și infrastructura feroviară”, a spus premierul Dorin Recean, la conferința oamenilor de afaceri susținută de Camera de Comerț Americană din Moldova și România

Guvernul de la Chișinău speră ca reconstrucția Ucrainei să ajute și la realizarea unor proiecte în Republica Moldova

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Deja lumea se gândește la efortul de reconstrucție a Ucrainei. Avem pace, avem stabilitate datorită faptului că Ucraina luptă, dar se începe deja și noi vedem că se începe deja acest efort de reconstrucție a Ucrainei și atunci Republica Moldova – pentru că are 1200 de kilometri de frontieră cu Ucraina, este cea mai lungă frontieră de vest cu Ucraina. Cei care își vor asuma investițiile în infrastructură care să deservează necesitățile de restructurare a Ucrainei vor fi remunerați pe măsură”, a spus premierul Republicii Moldova Dorin Recean.

Misiune comună pentru București și Chișinău: să crească exporturile de vinuri românești și moldovenești

Prezent la conferința de la Chișinău, ministrul român al Economiei, Radu Oprea, a spus că într-un domeniu precum producția de vinuri oamenii de afaceri români și moldoveni au început să colaboreze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Și spuneați despre vin: sigur că da, putem să fim o prezență mai activă pe piețele internaționale pentru că va fi mult mai ușor să ne poziționăm și cred că în apa Velei deja se simte tensiunea pentrru că venim foarte tare din urmă și vom exporta vin în Statele Unite ale Americii. Vinuri bune, vinuri moldovenești și vinuri românești. Este una dintre formele în care putem lucra”, a spus Radu Oprea, ministrul Economiei din România.

Sursa foto: Facebook / Dorin Recean

Citește și: Volodimir Zelenski a cerut Parlamentului ucrainean prelungirea legii marțiale și stării de mobilizare generală cu 90 de zile