Chisinau: In centrul orasului, Ambasada Rusiei sarbatoreste Ziua Victoriei / Ceremoniile de Ziua Europei – amanate

O jignire, strigă în cor guvernanții Republicii Moldova.

Scene ca dintr-o piesă de teatru la Chișinău…

În centrul orașului se sărbătorește azi Ziua Victoriei Rusiei în fața Germaniei naziste, și nu Ziua Europei.

Un eveniment care amintește de ocuparea Basarabiei și de coșmarul deportărilor. O jignire, strigă în cor guvernanții Republicii Moldova. Încolțit, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, spune că Ambasada Rusiei l-a păcălit și că nu a știut ce acțiune autorizează.

În centrul capitalei Republicii Moldova au avut loc deja primele altercații între grupurile celor care vor unirea cu România și cei care participă la concertul organizat de Ambasada Rusiei în Piața Marii Adunări Naționale. Presa a atras atenția că nu sunt excluse noi confruntări – AUDIO.

La Chișinău va ajunge azi și vicepremierul rus, Dimitri Rogozin.

Partidul Liberal consideră că acest concert este o jignire pentru basarabenii trecuți prin războaie, deportări, foamete organizată și colectivizări sovietice.

Primarul Chișinăului a explicat că Ambasada Rusiei a reușit cu ajutorul unui om de afaceri din Moldova să obțină autorizația pentru eveniment. Dorin Chirtoacă a cerut populației să evite confruntările – AUDIO.

La 68 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, oficialii moldoveni au depus flori la Complexul Memorial Eternitate. Și președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj – AUDIO.