Confidenţialitate

Chirurgul Gheorghe Burnei a fost reținut pentru 24 de ore

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei de la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, a fost reţinut pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, audiat mai multe ore de procurori.

El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Denunţul împotriva medicului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Sambată au fost realizate si perchezitii ale procurorilor din cadrul Parchetului, dar și ale ofiterilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciului Omoruri. Aceștia au mers la Spitalul Marie Curie, precum si la alte 4 adrese din Capitală.

Faptele de coruptie pentru care este cercetat medicul George Burnei au fost comise în perioada octombrie-noiembrie 2016, spun procurorii.

Doi colegi de la Spitalul “Marie Curie” din Capitală din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei, care ar fi suspectat de luare de mită, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, au fost audiaţi, sâmbătă de procurori, în calitate de martori. De asemenea, cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Denise Stănescu, a declarat, că procurorii au făcut ieri percheziţii la etajul al doilea al spitalului, respectiv la Clinica de Ortopedie condusă de Gheorghe Burnei.

REACTIA MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei. Ministrul mai arată că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror. Acestea vizeaza luare de mita, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor.

Site-ul „Casa Jurnalistului” a prezentat cazul unei tinere, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, are dificultati mari în deplasare după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

Are 19 ani fracturați de 11 intervenții medicale. Zilele de internare însumează mai bine de un an petrecut la secția de ortopedie a spitalului Marie Curie. „E un loc groaznic. Ca-n filmele de groază, dar mai rău, că mie-mi plac filmele de groază…”, povestește Amira pentru casajurnalistului.ro.