Chiril Gaburici, premierul Republicii Moldova, nu a susținut examenul de Bacalaureat

Premierul Republicii Moldova – Chiril Gaburici – merge în Parlament săptămâna viitoare pentru a da explicații privind studiile sale.

Totul după ce jurnaliștii moldoveni de la Ziarul de Gardă au aflat că șeful Executivului de la Chișinău nu a susținut examenul de Bacalaureat, dar a absolvit o facultate.

Gaburici a recunoscut acest lucru, însă a precizat că la acea dată diploma de bacalaureat nu era obligatorie.

Jurnaliștii de la publicația Ziarul de Gardă au sesizat că CV-ul postat de noul premier pe site-ul Guvernului de la Chișinău este incomplet.

Astfel, Chiril Gaburici a ratat examenul de bacalaureat în 1995, dar în 2004 (la 28 de ani), a absolvit la ‘fără frecvență’ Universitatea Slavonă din Republica Moldova.

Instituția primise în 2003 acreditarea de la Ministerul Educației și abia în 2007 licența.

Contactat de Ziarul de Gardă, premierul a recunoscut că nu are diplomă de bacalaureat, dar a precizat că în perioada în care era înscris la facultate, examenele de bacalaureat nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituțiile de învățământ superior.

Întrebat de ce a ales să se transfere la o instituție nelicențiată de Ministerul Educației, Chiril Gaburici a explicat: ‘am ales acea instituție de învățământ pentru că a corespuns cerințelor și posibilităților pe care le aveam la acel moment’.

Chiril Gaburici va merge săptămâna viitoare în Parlament pentru a oferi lămuriri în acest caz.