Chinezii lansează o mașină electrică ce promite o autonomie de peste 1.000 de kilometri | VIDEO

Mașina electrică ce promite o autonomie de peste 1.000 de kilometri a fost prezentată oficial de producătorul chinez Nio, în acest weekend.

Bateria impresionantă nu vine cu mașina în prețul de ofertă, dar poate fi închiriată de la Nio, ajungând ca noul model, botezat NIO ET 7, să coste 448.000 de yuani, adică aproximativ 57.000 de euro, la actualul curs de schimb valutar.

Potrivit descrierii de pe siteul NIO, ET7 are faruri inteligente cu LED, ușile nu mai au cum să fie trântite, pentru că se deschid și închid automat la atingerea mânerului, care este integrat în caroserie și este activat doar la prezența proprietarului, interiorul este unul futurist, cu un ecran central de 12.8” AMOLED, dar și un afișaj suplimentar de 10,2” . În interior există lumină ambientală pentru un confort sporit atât alșoferului, cât și al pasagerilor. Producătorul precizează că a integrat tehnlogiile 5G, V2X, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6 și UWB. Pentru comenzile vocale este atașat un modul NOMI, dotat cu 4 microfoane. Sunetul este un detaliu căruia Nio a acordat multă atenție, integrând 23 de difuzoare cu o putere totală de 1,000W.

Nio ET7 atinge 100km/h în 3,9 secunde și poate frâna de la această viteză în 33,5 metri.

Pentru siguranță, mașina vine cu 12 senzori ultrasonici, camere video, radar integrat, dar și tehnlogia Lidar, o metodă de măsurare a distanțelor prin iluminarea țintei cu lumină laser și măsurarea reflexiei cu un senzor.

Cum arată mașina NIO ET 7


Evenimentul de lansare:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS