Chinezii au făcut cumpărături într-o singură zi de peste 1 miliard de dolari pe oră

Record fără precedent în China, cu ocazia Zilei Celibatarilor, echivalentul Black Friday din SUA și Europa.

Reducerile concentrate pe 11.11, denumită în China Ziua Celibatarilor, au adus pentru un singur comerciant, cel care a și inventat această sărbătoare comercială, Alibaba, vânzări de peste 25,4 miliarde de dolari, în creștere cu 42,6% față de nivelul din 2016.

Alibaba a lansat în 2009 Ziua Celibatarilor și de atunci recordurile de vânzări sunt depășite de la un la altul.

În China, legătura dintre oamenii singuri și această zi de 11 noiembrie (11.11) este dată de cifra „1”, care face trimitere la singurătate.

O sărbătoare comercială similară este pentru europeni și americani Black Friday.

Black Friday marchează, de mai bine de opt decenii, începutul sezonului de cumpărături din preajma Crăciunului în SUA. Sărbătoarea cumpărăturilor se desfăşoară în ultima zi de vineri a lunii noiembire, imediat după Ziua Recunoştinţei.

Şi în acest an, marii retaileri americani se întrec în reduceri de Black Friday, pentru multe dintre ele cumpărătorii formând cozi chiar cu o zi înainte în fața magazinelor.

În România, multe magazine online dar și operatori telecom au anunțat că vor ține Black Friday 2017  pe 17 noiembrie. Urmând modelul anilor precedenți, cel mai probabil aceștia vor avea oferte speciale și vineri, 24 noiembrie, când este marcată ”sărbătoarea cumpărăturilor” în SUA.

Din 2011, când eMag a organizat pentru prima dată Black Friday în România, fenomenul a avut creşteri considerabile în fiecare an.

Un studiu realizat de Kantar Millward Brown, după ediţia de anul trecut a Black Friday, a arătat că 94,3% din populaţia cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani auzise de eveniment.

Acelaşi studiu a confirmat preferinţa tot mai ridicată a românilor pentru cumpărăturile online. De Black Friday, 47,5% din cei care au achiziţionat ceva au comandat online, în timp ce pentru offline au optat 41,5%, iar 11% au îmbinat ambele modalităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS